Raw brownie | zo is suikervrij hemels!

Gisteren kwam een vriendin bij mij thuis een dagje werken… en ik weer met mijn grote mond. Ik zat haar lekker te maken met “woorden”… over hoe suikervrij en tarwevrij echt lekker kan zijn. En dat je echt geen bleekselderij-kauwende ongezellige saaie troela hoeft te worden… om voor dat ene goddelijke fitte lichaam te gaan:)

Tja… en dan is het natuurlijk niet echt aardig als ik het bij woorden houd. Dus…..

Maakte ik deze. Met eeuwige dank aan Ella Woodward alias Deliciously Ella. Love her!

chococaramelkoek

Recept raw (damn great) brownies

2 cup medjool dadels (ik gebruikte de verse dadels van AH deze keer)

1 cup pecannoten (ik kocht ze deze keer bij Aldi. Verrassend assortiment)

2-3 el rauwe cacaopoeder (biologische!)

2 el maple syrup

 

Bereiden (ook nog eens makkelijk)

In keukenmachine: Doe pecannoten in de keukenmachine. Gebruik de pulseknop.

Let op dat het kleine stukjes worden en geen poeder. Voeg dadels, cacao en syrup toe. Doe de keukenmachine weer aan. Tijdens het draaien wordt een kleverige bol gevormd. Doe deze bol in een schaaltje. Ik denk dat die van mij 20 bij 25 cm is….

Verdeel dit en druk dit gewoon lekker aan met je vingers in het schaaltje.

Meestal gebruik ik de achterkant van een eetlepel (die ik nat maak) om het glad af te werken.

Dit werkt wel prettig.

Doe je best om nu niet te snoepen… en gun jezelf nu ruim een uur “rust”.

Het schaaltje moet ongeveer een uur in de vriezer en dan kan je gaan smullen.

Mijn vriendin, mijn jongens en (niet onbelangrijk) ikzelf hadden iets hemels bij de thee.

Vind je dit lekker? Leuk? Misschien vind je het leuk om mij op Instagram te volgen. Welkom.

Comments are closed.