Kokosolie

Twee jaar geleden wist ik niets van dit goedje. Inmiddels onmisbaar in de keuken en in de badkamer:)

Rechtstreeks uit de natuur en (naar verluid) heeel veel positieve mogelijkheden. Een paar die ik zelf gebruik staan hieronder.

Net als alle “nieuwe” dingen in mijn voorraadkast ga ik steeds meer voor de puurste varianten.¬†Eigenlijk vooral omdat dat logisch is. Deze pot kocht ik bij de Tuinen. Maar je vindt deze of andere soorten op steeds meer plekken.

kokosolie

 

 

 

 

 

In de badkamer

Ik ben begonnen met oilpulling. Ik had hier over gelezen en het klonk wel bijzonder.

Wat er wordt beloofd: Het is fijn voor je huid, voor wittere tanden, voor je adem…

‘s Morgens neem ik (na douchen, tandenpoetsen) een theelepel van deze olie. In het begin is het wennen, maar inmiddels ben ik gewend. Deze kokosolie is geurloos.

De olie smelt in je mond. Ik speel hier ongeveer een kwartier mee. Het schijnt allerlei afvalstoffen in zich op te nemen. Slik het goedje dan ook niet door. Wel belangrijk: spuug het niet uit in je gootsteen. Als het weer kouder wordt dan je eigen temperatuur stijft het weer op. Ik spuug het uit in een bakje of rechtstreeks in de prullenbak… Je moet er iets voor over hebben;)

In de keuken

In de keukenkast staat ook een bakje. Ik gebruik het zelf (nog) niet als vervanger voor boter of om in de bakken, maar dit kan wel. Wel heb ik verschillende recepten (baksels en smoothies) waar kokosolie in gaat. Zodra ik weer een lekkere variant heb gevonden zal ik deze delen.

 

Comments are closed.