Van superfoods word je een zeikwijf

Tranen over de wangen na het lezen van een artikel  n.a.v. een proefschrift van Elsbeth de Lange. Want pas op… het begint met het nuttigen van allerlei exotische dingen… en voor je het weet stem je op Partij voor de dieren, ga je op yoga en wil je bovenal een bakfiets. Hilarisch….

Intens zielige kinderen 

Maar vooral het leed onder de kinderen van deze vrouwen wordt pijnlijk zichtbaar. Moeders die hun kroost dit rare gedoe van bessen en grassen opdringen noemen hun nageslacht iets in de categorie van Bikkel of Vlinder… en met zo’n naam vind je zeker geen baan later. AU.

Schermafbeelding 2015-04-21 om 15.25.52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de site van globaalnieuws.nl vind je het artikel vast. Ik veeg ondertussen mijn tranen even af.

Superfoods

De in het artikel beschreven bijzondere mango had ik nog niet gespot op de online kanalen van vele healthgoeroes…. De gojibessen daarentegen hebben eerlijk gezegd wel een plekje in mijn voorraadkast… Soms een schepje in mijn schapenyoghurt of in mijn jummie bonbons. En voor de rest moeten wij vooral weer normaal gaan eten denk ik. Beetje onze suikerspiegel in balans houden en je darmen beetje fit houden. Steeds meer mensen voelen aan dat ons eten te ver afstaat van de natuur. Deze tekst uit een commercial dekt wat mij betreft wel een lading:

Wat is er met ons eten gebeurd?

Ik denk steeds meer dat vulling uit de fabriek komt en dat voeding vooral “groeit”. In die wirwar van informatie tank ik mijn eigen informatie. Daarom is boerenkool ook een superfood. Het “food” je namelijk “super”. Die gedachte van de bakfiets? Haha… ik dacht toevallig vanmorgen… hoe krijg ik al die groenten mee als ik dit een keer op de markt ga kopen;)… en op yoga zit ik ook. Mijn arme arme jongens.

Doorslaan is nooit goed, creatieve kindernamen? ach ja… die kinderen krijgen vast wel werk…. Dus doe lekker gewoon en als je wilt.. lekker gezond #fit #fit2015.

Comments are closed.